fredag 27. januar 2012

En lite oppdatering

Ettersom det brått ble forandring i planene, ble team Curitiba send på en annen leir enn planlagt. Vi fikk plutselig beskjed om at leiren vi skulle være ledere på starten 3 dager før, vi ikke kjente noen der, vi fikk en dag hjemme før turen gikk videre til Peru og at vi ble hentet klokken seks. Stort mer visste vi ikke. Leiren var en fantastisk plass med et godt utvalg av aktiviteter og god mat :D. De første dagene skulle brukes til "teambuilding" før de 90 barna ankom. Med tanke på at vi fortsatt har et meget begrenset vokabulær, fikk vi ikke stor ut av undervisningen. Vi soste bare rundt på stedet, var med de andre lederene når det var mat på bordet og ellers brukte tiden på vår egen lille "team-bonding" og lesing av pensum.

Når barna kom, ble det heldigvis litt mere å gjøre for oss. Vi ble egntlig mer som et av barna og var med på noen aktiviteter, hang med 12 åringene på "fritiden", vasket opp, sopet gulvet og andre praktiske ting. Det var en utrolig bra leir, og morsomt å se hva som blir gjort anderledes fra i Norge. Uten om det spiste vi kake 3 ganger daglig samt loff og brus, ble dynket så det sang i en gjørmedamm, utallige myggestikk, fikk lest ut "en lykkes datter", planlagt litt informasjonsarbeid, kost oss i solen, spilt bordtennis og danset til brasilianske sanger mm. Vi ble også kjent med noen koselige ledere. Det er rart med det, men her nede finner vi det mye lettere å få guttevenner enn jentevenner. Nå er det pakking som står på programmet, for i morgen går ferden videre.

Vi legger da ut på vår lange reise! Først går turen til Lima - Peru på infield, deretter videre til sør-brasil for å delta på et to ukers misjonsprosjekt før siste post er noen dagers konferanse hvor vi skal holde foredrag om interkulturell kommunikasjon. Det er noe vi har sett frem til i lang tid og jeg tror det kommer til å bli lærerrikt og morsomt. Den eneste tingen som plutselig slo oss i trynet når vi våknet i dag, var pakkelisten som tikket inn på mailen...
Den lyder som følger.
* Sjokolade, godteri og søtsaker skal ikke medbringes
* Ikke lov til å bruke shorts og utringende t-skjorter (bare bukser)
* Ikke lov å bringe mp3, mobiltelefon, pc mm.
* Alle klær skal være rene

Må inrømme dette kom som et lite sjokk, og vi fikk plutselig litt panikk for hva brukbart vi egentlig har. Det er midt på sommeren, varmt og vi går med pads og svettebart 24/7 (og det er i shorts og t-skjorte). Så nå må vi nesten bare ransake skapene våre og se hva vi kan få pakket i kofferten, som btw ikke kan veie mer enn 23 kg.. Utenom det, ser det ut som vi går noen flotte uter i møte.

Med det sier jeg ha det og på gjennsyn i slutten av Februar. Wish us good luck!

1 kommentar: