tirsdag 11. oktober 2011

Dorcas

I dag har vi hatt vår første jobbdag på Dorcas. Det er et slags dagsenter for barna i slummen, der de kan lære å lese, skrive, spille fotball, får mat osv. I tillegg lærer de helt basic ting som å vaske hender, pusse tenner, adferd osv. Det er et helt fantastisk prosjekt, som jeg virkelig gleder meg til å jobbe videre med. Samtidig var det veldig sterkt å høre noen av histoirene. Et typisk hjem for disse barna er et blikkskur, en  prostituert mor og en alkoholisert far. Mange blir også både slått og missbrukt i hjemmene sine. Flere av barna går i slitte skittene klær og pappas alt for store sokker. Det å se at de har et sted de kan lære, omgås  barn på sin alder og ha trygge autoritets personer rundt seg er fantastisk.

En av historiene vi bre fortalt, var om en av guttene som nå er med på fotballaget. Han kom fra et av disse typiske hjemmene, og var en "drug dealer" fra han var 9. Flere av barna begynner med dop i en tidlig alder og debuterer sexuelt fra de er 12 år. Denne gutten ble en dag tatt med på fotballtrening, og forelsket seg. Med tiden sluttet han med alt som hadde med dop å gjøre, og gav sitt liv til fotball. Det å se han spille i dag, den gleden og mestringsfølelsen han fikk var noe helt spesielt.

Barna er så utrolig gode, og mange har kommet en lang vei siden sin første dag i Dorcas. De prøver å snakke med oss (men vi skjønner ikke døyten), vil holde oss i hånden, sitte på fanget og vise oss alt de kan. Den største utfordringen min vil nok bli å ikke la barna knytte seg ordentlig til meg. Det er viktig at de er klar over at vi bare skal være der i et halvt år. Flere av de har vanskelig for å knytte seg i starten pga deres oppvekst. Det er derfor viktig at de ikke føler de "mister" noen de har knyttet seg til.
På torsdag skal vi hjem til alle barna for hvor de bor. Dette er noe jeg regner med kommer til å bli en ganske sterk opplevelse, men vil også gi oss et større innblikk. Jeg ser virkelig fram til å jobbe i Dorcas et halvt år, tror det blir veldig givende og lærerrikt!



Dette er vår nye arbeidsplass, Dorcas


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar